Deltag

Blovstrød Banen søger i øjeblikket flere frivillige til at tage del i arbejdet med vores smalsporsbane; alt fra sporvedligehold, maskinværksted, billetsalg, kørsel og meget mere. Herunder er en kort beskrivelse af, hvad det vil sige at være medlem. For mere information kan man altid møde os til en snak på Teglværket eller i toget, når der arbejdes eller køres, eller du kan tage kontakt ved at ringe eller skrive. Det vigtigste er gåpåmod og interesse, alderen er underordnet 🙂

Arbejdet på og med banen udføres af medlemmer af ‘Blovstrød Banen’. Alt arbejde udføres i vores fritid og er ulønnet – det er simpelthen vores hobby. For tiden har banen omkring 15 medarbejdere i alderen fra 15 år og op. Men der er altid plads til mange flere, også hvis du blot er nysgerrig på at se, hvad der sker. For at være aktivt medlem af Blovstrød Banen kræves medlemsskab af Dansk Jernbaneklub (besøg djk.com for mere information om Dansk Jernbaneklub).

deltag_vogneftersyn

Der arbejdes sædvanligvis hver onsdag eftermiddag og aften, ca. fra kl. 15.30 til 20.00, samt lørdag ca. fra kl 10 til 18. Kom forbi en arbejdsdag og prøv at være med! Da Blovstrød Banen er en jernbaneklub, handler det selvfølgelig også om at køre tog. Medlemmerne kan uddannes til og senere gøre tjeneste som rangist, togfører og lokomotivfører.

Vi får ingen offentlig støtte, men må klare os med bidrag fra forskellige sponsorer, samt indtægterne ved kørsel med plan- og særtog. Sveller og skinner er gaver fra andre baner, mens det rullende materiel er skænket af eller købt fra privatpersoner eller firmaer. Derudover har vi en del gode venner/forbindelser, som fra tid til anden hjælper os med brugte men brugbare maskiner, værktøj m.v..

Alle spor på området er imidlertid lagt af banens medarbejdere, på samme måde, som man gjorde det for mange år siden.